Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Крадіжка нафти – підозрюють 5 жителів Полтавської та Чернігівської областей (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 5 особам (трьом мешканцям Полтавської та двом Чернігівської областей)  повідомлено про підозру у крадіжці вуглеводної сировини, вчиненій  повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, та  пошкодженні магістрального нафто-, газопроводу, що призвело до порушення його нормальної роботи та спричинило небезпеку для життя людей (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 292 КК України).

За даними слідства, підозрювані на території Чернігівської області з метою викрадення нафти здійснили врізку до магістрального нафто-, газопроводу одного з переробних підприємств ПАТ «УКРНАФТА».

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних правоохоронцями вилучено знаряддя для вчинення злочинів, транспортні засоби, радіостанції, мобільні телефони та інші речові докази.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Наразі усім особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застав. 

Слідчі дії здійснюються ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР  в Полтавській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2986