Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Виправдовування та заперечення збройної агресії рф, глорифікація її учасників - на Полтавщині судитимуть 4 місцевих жителів

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до судів обвинувальні акти стосовно жителів міст Гребінки, Полтави, Лубенського та Полтавського районів.
 
Двом жінкам та двом чоловікам інкримінують розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу; вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України; поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).   
 
За даними слідства, вказані особи упродовж минулого та поточного років на своїх сторінках у соціальних мережах, одна з яких заборонена в Україні, поширювали матеріали з виправдовуванням і запереченням збройної агресії рф, а також звеличенням керівництва та військовослужбовців держави-агресора.
 
Окрім цього, житель Полтавського району розповсюдив інформацію із закликами до насильницького усунення з посад представників влади в Україні.
 
Уродженка м. Горлівка Донецької області, яка наразі проживає в Гребінці, розмістила публікацію, в якій йшлося про необхідність  приєднання України до рф «силовим шляхом».  
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося УСБУ в Полтавській області.
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2815