Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2023

Стан протидії злочинності та захисту інтересів дітей обговорено на спільній нараді керівників правоохоронних і державних органів (ФОТО)

У середу, 6 вересня, в Полтавській обласній прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних та державних органів щодо протидії злочинності та захисту інтересів дітей в умовах воєнного стану.

На нараді обговорено стан протидії злочинності у молодіжному середовищі, захисту неповнолітніх від протиправних посягань, у тому числі  домашнього насильства. Окрім цього, йшлося про безпечність освітнього процесу та законність використання бюджетних коштів, майна і земель закладів освіти.

«Прокурори виявляють непоодинокі факти укладання додаткових угод, за якими безпідставно збільшується ціна за постачання газу, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів освітнім закладам. З початку року до судів пред’явлено 11 позовних заяв на загальну суму майже 4 млн грн. Наразі до бюджетів районних та селищних рад повернуто 1,4 млн грн», - зазначив  керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій.

Наголошувалося, що надважливим залишається питання належного функціонування об’єктів цивільного захисту, зокрема в закладах освіти.

«З метою усунення порушень вимог законодавства прокурори заявили 9 позовів про визнання протиправною бездіяльності суб’єктів владних повноважень при облаштуванні захисних споруд загальною площею понад 3 тис. кв. метрів», - констатував Євген Гладій.

У заході взяли участь очільники ГУНП, ГУ ДСНС, УСР, Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби, Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області, начальник  Регіонального відділення фонду держмайна України по Полтавській та Сумській областях, а також керівники профільних підрозділів ПОВА, органів поліції, обласної та окружних прокуратур.

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1383