Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2023

Незаконні порубки в урочищі «Вільшане» на понад 965 тис грн – прокуратура підтримує публічне обвинувачення стосовно «лісоруба» з Полтавського району (ФОТО)

Полтавська окружна прокуратура в Полтавському районному суді підтримує публічне обвинувачення стосовно 54-річного місцевого жителя.

Йому інкримінують незаконну порубку дерев, перевезення та збут незаконно зрубаних дерев, вчинених на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки, а також незакінчений замах на здійснення незаконної порубки (ч. ч. 3, 4 ст. 246, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 246 КК України).  

За даними слідства, житель Полтавського району упродовж травня-червня цього року в урочищі місцевого значення «Вільшане», що належить до об’єктів природно-заповідного фонду України, без спеціального дозволу (лісорубного квитка) бензопилою спиляв 13 дубів та клен.

Унаслідок протиправних дій довкіллю завдано шкоду на загальну суму понад 965 тис. грн, з метою відшкодування якої прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов, а на майно накладено арешт.   

Правоохоронці викрили «лісоруба» наприкінці червня під час намагання здійснити черговий злочин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2130