Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2023

Прокуратура пред’явила позов з метою повернення Диканській територіальній громаді 6 земельних ділянок вартістю понад 26 млн грн (ФОТО)

Диканська окружна прокуратура до жителя Миргородського району пред’явила позовну заяву про визнання недійсними 6 договорів оренди та повернення до комунальної власності Диканської територіальної громади земельних ділянок загальною площею майже 124 га вартістю понад 26 млн грн.

У жовтні 2016 року чоловік, будучи одним із засновників фермерського господарства, уклав із Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області договори, на підставі яких на території колишнього Диканського району отримав в оренду 6 земельних ділянок. 

Водночас прокуратура встановила, що упродовж 2014-2016 років  чоловік отримав в оренду 36 земельних ділянок, розташованих на території Полтавської області. Таким чином, він використав своє право на одержання землі поза процедурою проведення земельних торгів.

У серпні 2023 року з метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області, який наразі відкрив провадження у справі.

Довідково: відповідно до ст. 134 Земельного кодексу України та ст. 7 Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати своє право на одержання земельної ділянки державної чи комунальної власності один раз, додатково землю можна отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2300