Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Поширення матеріалів із закликами до насильницької зміни конституційного ладу та запереченням збройної агресії рф - судитимуть жителя Миргородщини (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя Миргородського району, якому інкримінують скоєння злочинів проти основ національної безпеки України, а також миру та безпеки людства (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, чоловік з липня минулого по лютий цього року на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі розповсюджував публікації із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, зміни меж території України. Окрім цього, він поширював матеріали із запереченням збройної агресії рф проти України та глорифікацією осіб, які її здійснюють.

Зокрема, він розміщував інформації із закликами до насильницького усунення з посад представників української влади, приєднання України до рф «силовим шляхом», а також звеличенням вагнерівців та військовослужбовців держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало УСБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою  у  вчиненні  злочину  і  не  може  бути  піддана  кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2550