Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

Браконьєрство зі шкодою у майже 1,3 млн грн – судитимуть двох рибалок із Кременчуцького району (ФОТО)

У березні 2023 року двоє жителів Кременчуцького району на річці Сула, на території Національного природного парку «Нижньосульський», в адміністративних межах Оболонської територіальної громади, забороненим знаряддям («Павуками») здійснили незаконний вилов плітки, лящів та інших видів риб загальною кількістю понад 200 штук, спричинивши навколишньому природному середовищу шкоду на суму майже 1 млн 300 тис. грн.

Дії чоловіків правоохоронці кваліфікували за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду).

Наразі за процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт передано до суду.

Окрім цього, з метою стягнення до бюджету вказаної територіальної громади завданої рибним браконьєрством шкоди прокуратура до обвинувачених пред’явила позовну заяву.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділом поліції № 1 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 4793