Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2023

Виправдовування збройної агресії рф та заклики до насильницької зміни конституційного ладу – судитимуть 2 жителів Лубенського та Полтавського районів

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до судів обвинувальні акти стосовно 2 жителів Лубенського та Полтавського районів.

Чоловікам інкримінують скоєння злочинів проти основ національної безпеки України, а також миру та безпеки людства (ч. ч. 2, 3 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, упродовж 2022 року житель Лубенського району на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі поширював публікації із виправдовуванням збройної агресії рф проти України та глорифікацією осіб, які її здійснюють. Окрім цього, він розповсюджував  матеріали із закликами щодо приєднання України до держави-агресора «силовим шляхом».

Мешканець Полтавського району на своїй сторінці в соціальній інтернет-мережі публікував власний контент. Зокрема, він розміщував інформації із закликами до насильницького усунення з посад представників української влади, а українців називав «квартирантами проданої держави». 

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося УСБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою  у  вчиненні  злочину  і  не  може  бути  піддана  кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 3001