Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2023

Унаслідок протиправних дій 18 земельних ділянок вартістю понад 10 млн грн вибули з колективної власності – судитимуть колишнього державного реєстратора

Диканською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг однієї із селищних рад Полтавського району.

Жінці інкримінують несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до такої інформації, що заподіяло значну шкоду, та зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у грудні 2021 року обвинувачена, перебуваючи на посаді та діючи в інтересах приватного товариства, здійснила державну реєстрацію права приватної власності на землю, що належала колективному сільськогосподарському підприємству.

Йдеться про 18 земельних ділянок загальною площею майже 84 га вартістю понад 10 млн грн, розташованих на території Миргородського району.

Відомості про право приватної власності жінка внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

У подальшому протиправні рішення реєстратора скасувало Міністерство юстиції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Полтавським районним управлінням поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1973