Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

4,5 тис доларів за зняття з військового обліку – на Полтавщині судитимуть колишнього податківця (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора Кременчуцького відділу ГУ ДПС у Полтавській області, якому інкримінують зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, податківець розповів місцевому підприємцю, що має знайомих у Кременчуцькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки і може вплинути на прийняття працівниками центру рішення щодо зняття з військового обліку без проходження військово-лікарської комісії.

За вказані «послуги» на початку квітня цього року податківець отримав від підприємця 4,5 тис. доларів США.

Наприкінці того ж місяця, після передачі підприємцю документів (тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, довідки військово-лікарської комісії, виписки з історії хвороби) податківця затримали правоохоронці.

Наразі обвинуваченого звільнено з роботи. Правомірність дій  працівників Кременчуцького районного ТЦК та СП, а також ВЛК перевіряється в іншому кримінальному провадженні.

Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – УСБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1672