Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Понад 10 млн грн шкоди – територіальній громаді. Обвинувальний акт стосовно державного реєстратора скеровано до суду

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора відділу державної реєстрації виконавчого комітету однієї з міських рад Лубенського району.

Жінці інкримінують зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у січні 2022 року обвинувачена здійснила незаконну державну реєстрацію переходу права приватної власності на 101 земельну ділянку загальною площею понад 1 тис. 100 га та права постійного користування на 3 земельних ділянки загальною площею майже 67 га.

Вказані ділянки вибули з комунальної власності Козельщинської територіальної громади у власність місцевого приватного підприємства. 

Унаслідок протиправних дій територіальній громаді спричинено шкоду на понад 10 млн грн, з метою відшкодування якої прокуратурою до підприємства та реєстратора пред’явлено позовну заяву.

Наразі вирішується питання про повернення земельних ділянок у власність територіальної громади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1715