Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2023

Зберігання і збут бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – затримано жителя Кременчуцького району (ФОТО)

Правоохоронці Полтавщини затримали 24-річного жителя Кременчуцького району за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень проти громадської безпеки.

За даними слідства, у вересні та жовтні цього року чоловік незаконно реалізував громадянину ручну осколкову гранату Ф-1 та майже 40 набоїв.

Під час обшуку за місцем проживання особи правоохоронці вилучили понад 1,5 тис. набоїв різного калібру, майже 10 корпусів гранат та запалів до них, 3 споряджені набоями магазини до вогнепальної зброї.  

Речові докази направлені на експертизу.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – Полтавське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1584