Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

5,5 тис доларів за встановлення групи інвалідності – на Полтавщині лікарці приватної клініки повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури лікарці з полтавської приватної клініки повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, жінка пообіцяла військовозобов’язаному переселенцю з Донецької області допомогу у встановленні ІІ групи інвалідності з метою перетину державного кордону України під час  воєнного стану.  

Ціна вирішення «питання» становила 5,5 тис. доларів США, які жінка отримала у приміщенні клініки.

Під час обшуку за місцем проживання лікарки правоохоронці вилучили більше 10 тис. доларів США та 400 Євро, у приміщенні поліклініки – документи.

У рамках досудового розслідування проведено обшуки в будинку та автомобілі працівника однієї з МСЕК, під час яких вилучено понад 50 тис. доларів США, більше 700 тис. грн та медичну документацію стосовно кількох сотень людей.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру працівнику МСЕК.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюються ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР НП України.    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2065