Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Прокуратура повернула стадіон у Карлівці до комунальної власності територіальної громади (ФОТО)

За позовом Решетилівської окружної прокуратури скасовано державну реєстрацію права приватної власності на стадіон та громадський будинок із господарськими будівлями, розташованими у м. Карлівка.

Окрім цього, визнано незаконним рішення сесії Карлівської районної ради від 25 червня 2020 року, на підставі якого вказане нерухоме майно безоплатно передали із спільної власності територіальних громад району у приватну власність місцевої благодійної організації.  

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» стадіон (як об’єкт спортивної інфраструктури) не підлягає приватизації.

Таким чином, територіальну громаду безпідставно позбавили права власності на нерухоме майно.

У зв’язку із цим прокуратура заявила позов до Полтавської районної ради (як правонаступника Карлівської районної ради) та благодійної організації.

Послідовно захищаючи інтереси територіальної громади, прокурори відстояли свою позицію у Верховному Суді, який залишив постанову Східного апеляційного господарського суду від 25 травня 2023 року без змін.

Судові інстанції погодилися з доводами прокурорів, що рішення Карлівської районної ради було прийняте всупереч інтересів територіальної громади.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1546