Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

Зловживання службовим становищем зі збитками майже на мільйон гривень – судитимуть начальницю відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини

Решетилівська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2  ст. 364 КК України). 

За даними слідства, у січні 2021 року жінка, діючи від очолюваної установи, уклала до основного договору шість додаткових угод, якими за відсутності коливання вартості на ринку було збільшено ціну за 1 тис. кубометрів природного газу на понад 70%.

Унаслідок таких дій товариство-постачальник блакитного палива закладам освіти безпідставно отримало з місцевого бюджету майже 1 млн грн. З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, прокуратура пред’явила до постачальника позов.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1451