Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

На Полтавщині адвоката та посадовця вишу підозрюють у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України і перешкоджанні діяльності ЗСУ (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито жінку-адвоката з Полтави та заступника директора інформаційного центру місцевого вищого начального закладу.

Адвокату повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Заступникові директора – у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді домашнього арешту та тримання під вартою.

За даними слідства, адвокат за 5,5 тис. доларів США посприяла дружині свого клієнта в оформленні документів щодо встановлення групи інвалідності без проходження медико-соціальної експертизи.

Наявність таких документів надає право чоловіку супроводжувати особу з інвалідністю під час перетину державного кордону України в умовах воєнного стану. 

Заступник директора за грошову винагороду пообіцяв місцевому жителю уникнути мобілізації шляхом зарахування до одного з вишів Полтавщини, в якому він навіть не працював.

Вартість довідки про навчання становила 28 тис. грн, які підозрюваний отримав двома частинами.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Слідчі дії та оперативний супровід здійснюються ГУНП та УСБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1273