Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Розробка проєктно-кошторисної документації за завищеною вартістю на понад 650 тис грн – на Полтавщині міському голові повідомлено про підозру (ФОТО)

Прокурором за дорученням керівника Полтавської обласної прокуратури одному з міських голів повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у 2021 році міський голова за завищеною вартістю уклав із товариством договір щодо розробки проєктно-кошторисної документації на добудову басейну в навчальному закладі.

Унаслідок протиправних дій місцевому бюджету завдано понад 650 тис. грн збитків, що підтверджено висновками експертів.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються слідчим управлінням ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР НП України.       

Довідково: відповідно до ст. 5 Закону України «Про публічні закупівлі» серед основних принципів здійснення публічних закупівель є максимальна економія, ефективність та пропорційність, а також запобігання корупційним діям і зловживанням.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1267