Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2023

Канабіс та амфетамін – у пачці від цигарок. Повідомлено про підозру інспектору виправної колонії (ФОТО)

На Полтавщині за підозрою у скоєнні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин викрито молодшого інспектора однієї з виправних колоній області.

За даними слідства, правоохоронець у вересні цього року за грошову винагороду в 2 тис. грн у пачці від цигарок приніс у колонію засудженому особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та психотропну речовину – амфетамін. 

У листопаді в особистих речах він проніс на територію установи, що охороняється, поліетиленовий пакетик із порошкоподібною речовиною, зовні схожою на наркотичну, яку після вилучення направлено на експертизу.

Наразі інспектору повідомлено про підозру у збуті та передачі наркотичних засобів і психотропних речовин у місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України). 

Також вирішується питання про відсторонення його від посади та обрання запобіжного заходу. 

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури правоохоронця викрито співробітниками УСБУ та ДКВС України в Полтавській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ТУ ДБР у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1296