Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2023

Прокуратура витребувала з незаконного володіння земельну ділянку лісового фонду вартістю 19,3 млн грн

За позовом Полтавської обласної прокуратури у квітні 2021 року Полтавський районний суд скасував наказ Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у приватну власність мешканцю Харкова. Окрім цього, суд витребував землю з незаконного володіння чоловіка.  

Йдеться про земельну ділянку лісового фонду площею 2 га вартістю 19,3 млн грн, розташовану неподалік р. Ворскла, в адміністративних межах Щербанівської сільської ради.  

У суді прокурор довів, що лісову ділянку передали харків’янину у власність, як землю сільськогосподарського призначення, тобто всупереч вимог Земельного та Лісового кодексів України.  

Під час судового розгляду чоловік продав земельну ділянку жительці  Полтави, у зв’язку із чим прокуратура звернулася з іншою позовною заявою – про витребування земельної ділянки в нового набувача, одночасно забезпечивши позов шляхом накладення арешту на землю.

У листопаді цього року позов прокуратури задоволено – договір купівлі-продажу визнано недійсним, державну реєстрацію права приватної власності на земельну ділянку скасовано.

Таким чином, Полтавська обласна прокуратура захистила інтереси держави та витребувала з незаконного володіння земельну ділянку лісового фонду.      

Після набрання рішенням суду законної сили жінка повинна повернути землю постійному користувачу – державному підприємству «Ліси України».

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1173