Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

Майже 60 га земель лісництва віддали в оренду – у службовій недбалості підозрюють експосадовця Держгеокадастру на Полтавщині

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому начальнику одного з районних відділів Держгеокадастру у Полтавській області повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на посаді, начальник погодив проєкт землеустрою, на підставі якого земельну ділянку лісового фонду передали в оренду фізичній особі-підприємцю.

Йдеться про майже 60 га землі, що перебувала у постійному користуванні державного підприємства «Лубенське лісове господарство». 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ТУ ДБР у місті Полтаві.

Наразі за позовом прокуратури судом першої інстанції право оренди фізичної особи на землі лісогосподарського призначення припинено. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 895