Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Матеріали із запереченням збройної агресії та відео з глорифікацією військовослужбовців рф – судитимуть жителя Полтавського району (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно уродженця рф, а нині жителя Полтавського району.

Йому інкримінують поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, чоловік із 2014 року в забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі розповсюджував матеріали, в яких заперечувалася збройна агресія на території Донецької області.

Окрім цього, у серпні 2023 року він розмістив відеозапис із кадрами бойових дій, які возвеличували військовослужбовців  держави-агресора.  

Висновками судово-лінгвістичних експертиз підтверджено пропагандистський характер публікацій, а відтак – протиправність дій особи.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням СБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 951