Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2023

Зловживання службовим становищем на закупівлі продуктів для закладів освіти – підозрюють колишню очільницю полтавського комунального підприємства

Полтавська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно колишньої очільниці комунального підприємства Полтавської міської ради.

Жінку підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у 2021 році підозрювана, перебуваючи на посаді,  відповідала за організацію та забезпечення якісного харчування у закладах освіти Полтавської територіальної громади.

Сформувавши тендерну документацію із завищеною вартістю на продукти харчування, вона розмістила тендер на вебпорталі Уповноваженого органу з питань закупівель, а за результатами торгів визнала переможцем приватне товариство.   

У подальшому очільниця уклала з товариством договір про закупівлю товарів за умовами тендеру, згодом підписала додаткові угоди, якими зменшила обсяг закупівлі.  

Як наслідок, комунальне підприємство зазнало збитків на понад 460 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 986