Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

Зловживання повноваженнями, унаслідок яких понад 40 га землі вибули з власності територіальної громади. У Лубнах судитимуть нотаріуса

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно місцевого державного нотаріуса.

За даними слідства, у червні 2020 року жінка під час оформлення спадщини зареєструвала за жителем Лубен право власності на земельну ділянку, яку він успадкував від родича лише у володіння.

Як наслідок, понад 40 га вартістю майже 1 млн 200 тис. грн вибули з власності територіальної громади, а чоловік отримав право розпоряджатися цією землею.

У подальшому Лубенським міськрайонним судом державну реєстрацію права власності на земельну ділянку було скасовано.

Дії нотаріуса кваліфіковано за ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство здійснювалося Лубенським районним відділом поліції ГУНП в Полтавській області.

Наразі обвинувальний акт прокуратурою передано до суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1090