Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

15 років позбавлення волі – засуджено двох колаборантів із Донецької та Луганської областей, які воювали проти ЗСУ (ФОТО)

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури двох жителів Донецької та Луганської областей визнано винними у державній зраді, колабораційній діяльності та участі у не передбаченому законом збройному формуванні (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 260 КК України).  

Кожного з чоловіків позбавлено волі на 15 років із конфіскацією всього майна.  

У суді прокурори довели, що житель Донеччини наступного дня після повномасштабного вторгнення рф добровільно перейшов на бік окупантів та на посаді стрілка служив у народній міліції «днр» та різних батальйонах і бригадах держави-агресора.

У складі зазначених формувань він брав участь у бойових діях проти українських захисників на Донецькому і Запорізькому напрямках.

Також укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій, доповідав командирам рф обстановку на закріпленій ділянці.

Житель Луганщини добровільно прибув до центру мобілізації окупантів у серпні 2023 року. У подальшому на посаді стрілка в складі «1 окремої мотострілецької Слов’янської бригади» він брав участь у наступальних та штурмових операціях проти українських захисників на Луганському і Донецькому напрямках.

Окрім цього, здійснював окупацію захоплених територій України. Виконував вказівки та накази командирів держави-агресора.

Улітку 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли колаборантів у полон.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювало Управління СБУ в Полтавській області.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1264