Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

За позовом прокуратури Полтавську міську раду зобов’язано встановити межі ботанічного заказника «Рожаївський»

За позовом Полтавської окружної прокуратури Полтавську міську раду зобов’язано встановити межі заказника та закріпити їх на місцевості.

Йдеться про ботанічний заказник місцевого значення «Рожаївський» площею 14 га.  

Прокуратура встановила, що міська рада не вжила заходів для розроблення та затвердження технічної документації щодо встановлення меж заказника в натурі.

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до Полтавського окружного адміністративного суду (суд І інстанції) та відстояла свою позицію. 

Закріплення меж в натурі (на місцевості) убезпечить заказник від можливих незаконних дій щодо нецільового використання земель природно-заповідного фонду.

Довідково: ботанічний заказник «Рожаївський» створено рішенням сесії Полтавської обласної ради від 21 листопада 2000 року у межах Полтавського району (с. Рожаївка Абазівської сільської ради).

Рішенням Полтавської міської ради від 29 січня 2021 року Абазівську сільську раду приєднано до Полтавської міської ради, яку визнано правонаступником майна, прав та обов’язків вказаної сільської ради.

Метою створення заказника є збереження у природному стані унікальної степової флори з різноманітними ценозами (взаємозв’язками живої та неживої природи, що виникають на певній території), червонокнижними, регіонально рідкісними та лікарськими видами рослин.   

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1227