Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2023

Стан протидії злочинам, пов’язаним зі збройною агресією рф, обговорили в прокуратурі на засіданні міжвідомчої робочої групи (ФОТО)

Засідання міжвідомчої робочої групи з організації виявлення, фіксації, розкриття та розслідування воєнних злочинів та інших кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройною агресією рф проти України, відбулося 22 грудня 2023 року в Полтавській обласній прокуратурі під головуванням керівника обласної прокуратури Євгена Гладія.

У засіданні взяли участь керівники правоохоронних органів Полтавщини, начальники Полтавського зонального відділу Військової служби правопорядку і Державної екологічної інспекції Центрального округу.  

Наголошувалося, що належна фіксація та розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку – безумовний пріоритет у діяльності правоохоронців.

Окрім цього, залишаються актуальними викриття державної зради, колабораційної діяльності, пособництва державі-агресору та інших злочинів, пов’язаних з агресією рф.    

Оперативного реагування потребують випадки перешкоджання діяльності підрозділам ЗСУ, факти торгівлі зброєю, ухилення військовозобов’язаних осіб від призову.

За результатами обговорення узгоджено заходи з метою підвищення протидії злочинності на вказаному напрямі.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1667