Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

Понад 85 га землі, що використовувалася не за цільовим призначенням, повернуто Глобинській територіальній громаді (ФОТО)

Глобинською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення Глобинського районного суду про розірвання договорів оренди на чотири земельних ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 85 га вартістю майже 25 млн грн.

Житель м. Глобине, отримавши для сінокосіння та випасання худоби земельні ділянки, засіяв їх кукурудзою, чим порушив умови договору щодо цільового використання землі, а також вимоги законодавства.

З метою захисту інтересів держави прокуратура звернулася з позовом до суду. 

Наразі землі повернуті Глобинській територіальній громаді.

Окрім цього, за позовом прокуратури з відповідача до місцевого бюджету стягнуто майже 70 тис. грн шкоди, завданої громаді унаслідок використання земельних ділянок не за цільовим призначенням.

Довідково: відповідно до ст. 37 Закону України «Про охорону земель» на землях сільськогосподарського призначення може бути обмежена діяльність щодо вирощування певних сільськогосподарських культур, застосування окремих технологій їх вирощування або проведення окремих агротехнічних операцій; розорювання сіножатей та пасовищ.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1466