Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Зловживання службовим становищем на закупівлі устаткування в їдальні закладів освіти – ексочільниці полтавського комунального підприємства повідомлено нову підозру

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишній очільниці комунального підприємства Полтавської міської ради повідомлено про нову підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у 2021 році підозрювана, перебуваючи на посаді,  відповідала за організацію закупівлі устаткування в їдальні закладів освіти Полтавської територіальної громади.

Йдеться про машини для обробки продуктів харчування, електричні побутові прилади та холодильне обладнання.

Сформувавши тендерну документацію із завищеною вартістю, вона розмістила чотири тендери на вебпорталі Уповноваженого органу із закупівель, а за результатами торгів визнала переможцем одне приватне товариство з найвищими ціновими пропозиціями.  

У подальшому очільниця уклала з товариством договори про закупівлю товарів за умовами тендерів та підписала додаткову угоду, якою зменшила обсяг закупівлі за одним договором. 

Як наслідок, комунальне підприємство зазнало збитків на понад 1 млн 700 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ТУ БЕБ у Полтавській області.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року жінці повідомляли про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України), на закупівлі продуктів для закладів освіти Полтавської територіальної громади. Унаслідок протиправних дій комунальне підприємство зазнало збитків на понад 460 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1079