Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

На Полтавщині державного реєстратора підозрюють у зловживанні своїми повноваженнями (ФОТО)

За процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури державному реєстратору юридичного відділу виконавчого комітету однієї із сільських рад Полтавського району повідомлено про підозру.

Жінці інкримінують несанкціоновану зміну інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинену особою, яка має право доступу до неї, та зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, у липні 2020 року державний реєстратор зареєструвала за благодійною організацією право власності на стадіон, розташований у м. Карлівка.

Як наслідок, вказане нерухоме майно вартістю понад 15 млн грн безоплатно передали із спільної власності територіальних громад на той час Карлівського району у приватну власність організації.  

З метою приховування протиправної реєстрації на майно, яке відповідно до законодавства не підлягало приватизації, жінка в Державному реєстрі речових прав змінила тип об’єкта нерухомого майна зі «стадіон» на «громадський будинок з господарськими (допоміжними) будівлями  та спорудами».   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі дії здійснюються відділом поліції № 3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області.

Нагадаємо, у 2023 році за позовом Решетилівської окружної прокуратури стадіон у Карлівці повернуто до комунальної власності територіальної громади.

Детальніше про позов -  https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=345174&fp=50

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1323