Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

На Полтавщині судитимуть двох чоловіків, які воювали проти ЗСУ поблизу Мар’їнки та Роботиного (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти стосовно двох осіб - жителів Донецької області та АР Крим.

Чоловікам інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та добровільну участь громадянина України в збройному формуванні держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).  

За даними слідства, житель Донеччини з 2014 року перебував на території рф. На початку 2021 року за скоєння злочину його засудили на 5 років.

У серпні 2023 року, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній росії, чоловік добровільно написав заяву про проходження військової служби в збройних силах держави-агресора та був зарахований на посаду оператора БпЛА в «окрему штурмову роту – «шторм z».

У складі збройного формування він брав участь у бойових діях проти українських захисників поблизу Роботиного Запорізької області.

Мешканець Криму у липні 2023 року також добровільно уклав контракт про проходження військової служби в збройних силах рф.

На посаді стрілка у складі мотострілкової бригади він штурмував позиції ЗСУ поблизу Мар’їнки Донецької області.    

У серпні та вересні 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли чоловіків у полон.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювало Управління СБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1231