Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Ухилення від сплати податків на понад 4 млн грн та підробка документів – судитимуть директора товариства з Кіровоградщини (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно директора товариства з Кіровоградської області.

Чоловіку інкримінують умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах, та службове підроблення (ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, упродовж липня-серпня 2022 року чоловік приховав у бухгалтерському обліку виявлену нестачу сировини, яка використовується  підприємством у виготовленні товарів, та ухилився від сплати податків на понад 4 млн грн.

З метою відшкодування завданих державі збитків прокурорами до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву, а на майно накладено арешт.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося детективами ТУ БЕБ у Полтавській області.    

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 872