Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

Стан протидії злочинності обговорено на нараді в Полтавській обласній прокуратурі (ФОТО)

Під головуванням керівника Полтавської обласної прокуратури Євгена Гладія 19 січня проведено координаційну нараду з обговорення стану протидії злочинності, зокрема на пріоритетних напрямах, за результатами роботи у 2023 році.

Керівник обласної прокуратури наголосив, що першочерговим залишається  протидія кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройною агресією рф проти України, незаконним обігом зброї, у сфері кібербезпеки.

Також він акцентував увагу присутніх на посилення протидії корупції, злочинам у бюджетній, лісовій, земельній сферах.

«Наша спільна мета незмінна – зробити все можливе, аби люди відчували себе в безпеці та розраховували на механізми відновлення справедливості», - зазначив Євген Гладій. 

У заході взяли участь керівники правоохоронних органів Полтавщини,  структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур.

Довідково: протягом 2023 року до кримінальної відповідальності притягнуто 49 осіб, які виправдовували збройну агресію, 19 – за державну зраду, 16 – за фактами колабораційної діяльності.

На потреби ЗСУ перераховано 920 тис. грн (сума застав у кримінальних провадженнях), а також передано 16 автомобілів, 15 одиниць стрілецької зброї, понад 5 тис. набоїв та інших боєприпасів (речові докази).   

За фактами незаконного збуту зброї та боєприпасів до судів направлено 10 обвинувальних актів.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1184