Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Зловживання службовим становищем зі збитками на понад 350 тис грн – до суду скеровано другий обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини

Решетилівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти однієї з міських рад Полтавщини за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2  ст. 364 КК України). 

За даними слідства, упродовж квітня 2021 – січня 2022 років жінка, діючи від очолюваної установи, уклала до основного договору п’ять додаткових угод, якими за відсутності коливання вартості на ринку було збільшено ціни за бензин А-95 – на 43,6 %, бензин А-92 – на 44,9%, дизельне пальне – на 34,2 %.

Унаслідок таких дій товариство з Полтави безпідставно отримало з бюджету понад 350 тис. грн. З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, прокуратура пред’явила до постачальника позов, який у вересні 2023 року Господарським судом Полтавської області задоволено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Це другий обвинувальний акт стосовно особи, направлений до суду.

Нагадаємо, в іншому кримінальному провадженні жінка обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило державним інтересам майже мільйон гривень збитків – https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=345373&fp=60 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1197