Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Рибне браконьєрство зі шкодою у майже 5 млн грн – судитимуть двох жителів Полтавської та Кіровоградської областей (ФОТО)

Глобинська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Полтавської та Кіровоградської областей.

Обом чоловікам інкримінують незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

За даними слідства, 25 та 29 жовтня 2022 року чоловіки в Сулинській затоці Кременчуцького водосховища, в адміністративних межах Градизької територіальної громади, забороненим знаряддям (11 мисиновими сітками) здійснили незаконний вилов карасів, лящів, сазанів, судаків та інших видів риб загальною кількістю понад 700 штук.

За висновками інженерно-екологічних експертиз, навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду на загальну суму майже 5 млн грн, з метою стягнення якої прокуратура до обвинувачених пред’явила позовну заяву.  

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділом поліції № 1 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1027