Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Привласнення та розтрата майна державного підприємства – підозрюють колишнього лісничого, його помічника та підприємця (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у привласненні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану організованою групою, а також складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

До складу групи входили колишній лісничий одного з лісництв ДП «Миргородське лісове господарство», його помічник та фізична особа-підприємець.

За даними слідства, у 2022 році вказані особи здійснили привласнення та розтрату майна, належного ДП «Миргородське лісове господарство», а саме: ділової деревини, заздалегідь занижуючи її класність, та коштів за лісосічні роботи, які фактично не були проведені.

Збитки, завдані державному підприємству, становили понад 600 тис. грн. Наразі половину суми підозрювані відшкодували.  

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі дії здійснюються ТУ ДБР у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: лісосічні роботи – роботи із заготівлі, трелювання та первинного оброблення деревини на лісосіці, додатковій робочій території лісозаготівельних бригад та в зовнішніх зонах безпеки.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 821