Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

Застрелили жителя Кременчука, готували вбивство поліцейського з Дніпропетровщини та депутата Полтавської облради – викрито 8 учасників банди (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 8 учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом. До складу банди входили син організатора та його знайомі.

Наразі чоловікам повідомлено про підозру в умисному вбивстві, замаху, готуванні умисного вбивства, вимаганні чужого майна, бандитизмі, незаконному, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та бойових припасів, незаконній переробці вогнепальної зброї, вчинених за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 15 п. п. 8, 12, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14,  п. п. 8, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 189, ст. 257, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 348 КК України).      

Окрім цього, організатору інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу (ч. 1 ст. 255 -1 КК України).

За даними слідства, діяла банда у м. Кременчук. Упродовж вересня 2023 – лютого 2024 років підозрювані готували вбивство заступника начальника одного з районних управлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради.

Поліцейського мали намір позбавити життя через професійну діяльність, а депутата – у зв’язку з громадською роботою щодо протидії незаконному обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Також встановлено причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання.

Другою жертвою міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від зловмисників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі 4 особам вже обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, стосовно інших – питання вирішується.

Слідчі дії здійснюються ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області ДСР Національної поліції України, УСБУ в Полтавській області та УКР ГУНП в Полтавській області.     

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 558