Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

Розкрадання дизпалива - на Полтавщині затримано учасників групи, серед яких працівники локомотивного депо (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури затримано 4 жителів області та повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч.  4 ст. 191 КК України).

Також вирішується питання про обрання чоловікам запобіжних заходів.

За даними слідства, підозрювані, двоє з яких працівники локомотивного депо, зливали дизельне пальне з паливних баків тепловозів до пластикових каністр. Під час руху локомотивів заповнені каністри викидали у заздалегідь обумовлених місцях. У подальшому пальне реалізовували населенню за цінами, нижчими ринкових.

Правоохоронці затримали чоловіків безпосередньо під час вчинення злочину.

За попередніми підрахунками, у такий спосіб викрадено понад 2,5 тис. літрів дизпалива, належного регіональній філії АТ «Укрзалізниця».    

Під час обшуків за місцями проживання, у гаражних приміщеннях, автомобілях затриманих, а також на території локомотивного депо правоохоронці вилучили каністри, металеві бочки, в яких зберігалося дизельне пальне, документи, транспортні засоби, мобільні телефони та інші речові докази. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії  та оперативний супровід здійснюються ГУНП в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 865