Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Писав антиукраїнські замовні статті для російського порталу – на Полтавщині судитимуть місцевого «політексперта» (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».  

Чоловіку інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та виготовлення і поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. 2  ст. 111, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, із червня 2022 року полтавець в якості "політичного експерта" за грошову винагороду писав статті на замовлення російського аналітичного порталу.

Підготовлені матеріали чоловік надсилав представниці порталу через месенджер. Після редагування їх публікували.

У статтях полтавець дискредитував керівництво держави та ЗСУ.

Окрім цього, у матеріалах про ракетні обстріли об’єктів критичної інфраструктури України, торговельного центру в Кременчуці, житлового будинку в Дніпрі він надав цим подіям оцінку, вигідну російським кураторам.  

З метою приховування протиправної діяльності полтавець писав під  псевдонімами.   

За висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, у текстах містилися висловлювання з ознаками пропаганди антиукраїнського характеру та підтримки дій рф. Збройна агресія представлялася, як внутрішній громадянський конфлікт.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  Управлінням СБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 470