Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Продаж військовозобов’язаним посвідчень громадської організації – підозрюють жителя Полтавського району

Полтавська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно жителя Полтавського району. 

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, чоловік продавав військовозобов’язаним громадянам службові посвідчення однієї з громадських організацій України.

Охочим придбати такі посвідчення він надавав поради: які документи необхідні для оформлення та навіть, в якому одязі фотографуватися. У подальшому – як пред’являти посвідчення представникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб ввести їх в оману й уникнути мобілізаційних заходів. 

Зовні посвідчення були схожими на справжні, які мають працівники одного з правоохоронних органів. Ціна «документа» становила 50 тис. грн.

Затримали підозрюваного після передачі виготовленого посвідчення клієнту. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні – Управління СБУ в Полтавській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 471