Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Підписав акт виконаних робіт із неправдивими відомостями – обвинувачують директора комунального підприємства

Решетилівська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства однієї з міських рад Полтавщини.

Чоловіку інкримінують зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам, та службове підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366  КК України). 

За даними слідства, у грудні 2021 року за результатами публічної закупівлі комунальне підприємство та київське товариство уклали договір про надання послуг. Йшлося про підготовку та розробку звіту з оцінки впливу на довкілля щодо розміщення за межами населеного пункту об’єкта з переробки твердих побутових відходів.

Звіт так і не виготовили, проте директор комунального підприємства підписав акт виконаних робіт (надання послуг) із неправдивими відомостями.

У подальшому на підставі вказаного акта товариство отримало від підприємства, що фінансується з місцевого бюджету, понад 240 тис. грн.

Наразі завдані збитки відшкодовані.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 577