Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова провела нараду на Полтавщині (ФОТО)

За дорученням Генерального прокурора заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова здійснила робочу поїздку на Полтавщину, де провела нараду з керівництвом обласної прокуратури.

 

Вікторія Літвінова озвучила пріоритети роботи на поточний рік, визначені координаційною нарадою в Офісі Генпрокурора, та окреслила першочергові задачі.

«Наше основне завдання – змінити підходи таким чином, щоб людина стала у центрі уваги прокурора і слідчого. Тільки тоді люди відчують, що можуть нам довіряти», - наголосила вона.

Заступниця Генерального прокурора зазначила, що першим і незмінним пріоритетом в роботі органів прокуратури в умовах збройної агресії рф проти України залишається належна фіксація та ефективне розслідування злочинів, вчинених державою-агресором. Надважливою в цьому ключі є підтримка потерпілих і свідків воєнних злочинів рф.

Вікторія Літвінова також акцентувала увагу на посиленні роботи на напрямах захисту прав дітей та протидії домашньому насильству, дотримання прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах, злочинах у сфері охорони навколишнього природного середовища.

«Свідчення дітей, які постраждали або стали свідками насильства, мають велике значення для кримінального провадження, і наше завдання забезпечити дотримання їх прав під час процесу, бо найважливіше – їхнє здоров’я та благополуччя», - наголосила Вікторія Літвінова.

В ході наради акцентували увагу на конкретних недоліках та прорахунках, які потребують усунення і доопрацювання, озвучили пропозиції та визначили першочергові кроки та алгоритми подальшої роботи.

Участь у нараді взяли керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій, його заступники, а також керівники структурних підрозділів.

 

кількість переглядів: 592