Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Привласнення та розтрата майна державного підприємства – судитимуть колишніх працівників лісництва та підприємця (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо 5 осіб: трьох учасників організованої злочинної групи, до складу якої входили лісничий одного з лісництв ДП «Миргородське лісове господарство», його помічник та фізична особа-підприємець, а також стосовно ще одного помічника лісничого і провідного інженера лісництва.

Чоловікам інкримінують привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно, в умовах воєнного стану організованою групою, а також складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

За даними слідства, у 2022 році учасники групи здійснили привласнення та розтрату майна, належного ДП «Миргородське лісове господарство», а саме: ділової деревини, заздалегідь занижуючи її класність, та коштів за лісосічні роботи, які фактично не були проведені.

При цьому інший помічник лісничого та інженер внесли до актів огляду місць використання лісових ресурсів неправдиві відомості – про виконання робіт у повному обсязі.

Як наслідок, державному підприємству було завдано майже 550 тис. грн збитків. Під час досудового розслідування понад 300 тис. грн обвинувачені відшкодували.   

Наразі лісничий, один із його помічників та інженер звільнені з роботи.

 

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися ТУ ДБР у місті Полтаві, оперативний супровід – УСР в Полтавській області ДСР  Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 443