Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Зловживання службовим становищем та службове підроблення при закупівлі модульних укриттів – підозрюють начальницю відділу виконавчого комітету сільради (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури начальниці одного з відділів виконавчого комітету Мачухівської сільської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, закінченому замаху на зловживання службовим становищем, службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).  

За даними слідства, у 2023 році жінка, не маючи відповідних повноважень, одноосібно, всупереч рішення сесії сільської ради щодо кількості придбання наземних модульних укриттів зменшила їх кількість із 3 до 2.

Також, маючи можливість укласти договір за найбільш економічно вигідною ціною з товариством-виробником, вона уклала договір та придбала укриття за завищеною вартістю у фізичної особи-підприємця, який купив укриття у цього ж виробника.

Як наслідок, Мачухівській територіальній громаді завдано понад 600 тис. грн збитків.

У подальшому, порушивши умови договору, вона підробила документи про фактичну наявність у навчальних закладах 2 укриттів, що стало підставою для перерахування ФОП коштів за одне укриття.

Проплату за друге укриття не встигли здійснити, оскільки правоохоронці вилучили документи, чим попередили заподіяння територіальній громаді збитків ще на понад 600 тис. грн.

Наразі встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється групою слідчих: відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції та слідчого управління ГУНП в Полтавській області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 618