Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

У Полтавській обласній прокуратурі відбувся тренінг щодо судової співпраці у справах про транснаціональну злочинність (ФОТО)

Прокурори Полтавської та Сумської обласних прокуратур взяли участь у тренінгу «Судова співпраця у справах про транснаціональну злочинність», який відбувся 5-6 березня 2024 року в приміщенні Полтавської обласної прокуратури.

Захід організовано Консультативною місією Європейського Союзу з реформи цивільного сектору безпеки України. 

Серед учасників тренінгу – Ове Уруп-Мадсен, керівник мобільного підрозділу (Данія), Крістіана Маккіусі, старша радниця з питань прокуратури (Італія), Наталія Монич, експерт з питань прокуратури (Україна) та Ірина Бойко, експерт з питань координації (Україна).

Привітав учасників тренінгу керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій.

«Досвід міжнародних партнерів щодо протидії транснаціональній організованій злочинності буде надзвичайно корисним для прокурорів», - наголосив Євген Гладій. 

 

Під час тренінгу обговорено найпоширеніші види транснаціональної організованої злочинності, які впливають на Україну. Використання ст. 18 Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності як правової основи для співпраці у справах про взаємну правову допомогу та її застосування в Україні.

Також прокурори ознайомилися з Європейською судовою мережею, інформацією про національні правові системи тощо. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 521