Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Виправдовували і заперечували збройну агресію рф проти України, а також глорифікували осіб, які її здійснюють, – судитимуть полтавку та кременчуківця

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно полтавки та кременчуківця, яким інкримінують поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, упродовж липня 2022 - червня 2023 років обвинувачені на своїх сторінках у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі розміщували матеріали, в яких виправдовували та заперечували збройну агресію проти України.

Зокрема, полтавка виправдовувала дії керівництва держави-агресора. В публікаціях, які поширював житель Кременчука, возвеличувалися військовослужбовці рф, а колишній очільник так званої «днр» Олександр Захарченко був названий «одним із батьків російського Донбасу».

Слідчі дії у кримінальних провадженнях здійснювалися Управлінням СБУ в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 485