Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Канабіс – у кишені рюкзака. На Полтавщині судитимуть колишнього молодшого інспектора виправної колонії (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього працівника однієї з виправних установ області.

Йому інкримінують незаконні придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збут особливо небезпечного наркотичного засобу у місцях позбавлення волі та замах на вчинення вказаних злочинів (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст.15, ч. 2 ст. 307 КК України).  

За даними слідства, у січні цього року молодший інспектор колонії за грошову винагороду приніс засудженому у поліетиленовому пакетику особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, маса якого у перерахунку на суху речовину становила майже 48 г. 

Через 2 тижні під час обшуку при вході на територію установи, що охороняється, з кишені рюкзака правоохоронця було вилучено поліетиленовий пакетик із канабісом масою понад 8 г.

Наразі інспектор звільнений з роботи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ТУ ДБР у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 436