Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Впроваджувала стандарти освіти рф на Луганщині – судитимуть колишню директорку коледжу (ФОТО)

Прокурори Полтавської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої директорки коледжу з Луганщини.

Жінці інкримінують впровадження стандартів освіти держави-агресора та глорифікацію представників підконтрольних рф самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).    

За даними слідства, у березні 2022 року директорка проігнорувала наказ керівництва щодо переміщення на Полтавщину навчального закладу, в якому працювала, та прийняла пропозицію про співпрацю окупаційної влади.

Очоливши так званий «філіал Старобельського факультету Луганського державного педагогічного університету», вона підшуковувала викладачів, організовувала навчальний процес та впроваджувала стандарти освіти рф.

Окрім цього, «освітянка» записувала агітаційні відеоролики, в яких  глорифікувала владу «лнр».

Оскільки обвинувачена перебуває на тимчасово окупованій території України, її оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням СБУ в Полтавській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 415