Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

15 тисяч доларів за зміну правової кваліфікації кримінального правопорушення – судитимуть правоохоронця із Сумщини

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу одного з правоохоронних органів Сумської області.

Йому інкримінують прийняття пропозиції неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та обіцянки здійснити вплив за надання такої вигоди  (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у 2023 році правоохоронець пообіцяв заступнику директора місцевого лісгоспу, який підозрювався у скоєнні корупційного злочину, посприяти у перекваліфікації кримінального правопорушення на менш тяжке та укладенні угоди про визнання винуватості.

Ціна «вирішення» питання становила – 15 тис. доларів США. 

У подальшому, зрозумівши, що його дії документують, правоохоронець вирішив «спрацювати на випередження» і самостійно звернувся до відділу внутрішньої безпеки та заявив, що йому пропонують неправомірну вигоду.  

Наразі до обвинуваченого застосовано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 304