Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Ідентифікація та віднесення земельних ділянок до самозаліснених – прокурори, лісівники та екологи обговорили проблемні питання (ФОТО)

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури спільно з керівництвом Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства і Державної екологічної інспекції Центрального округу взяли участь у нараді, що відбулася 3 квітня цього року в адміністративній будівлі Чалівського лісництва філії "Полтавське лісове господарство" ДП "Ліси України".

 

Обговорювали проблемні питання щодо проведення інвентаризації (виявлення) самозалісених і придатних до створення лісів земельних ділянок комунальної та державної власності з метою їх подальшого використання для досягнення оптимальної лісистості Полтавської області.

Також акцентували увагу на виконання вимог законодавства органами місцевого самоврядування щодо віднесення земельних ділянок до самозаліснених за поданнями Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Довідково: відповідно до ст. 57-1 Земельного кодексу України самозалісена ділянка – це земельна ділянка будь-якої категорії земель (крім земель лісогосподарського призначення, природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення) площею понад 0,5 га, вкрита частково чи повністю лісовою рослинністю, залісення якої відбулося природним шляхом.

Рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування щодо віднесення земельної ділянки до самозалісеної ділянки приймається за поданням відповідного територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

Віднесення земельної ділянки до самозалісеної ділянки здійснюється шляхом внесення до Державного земельного кадастру відомостей про належність всіх її угідь до угідь самозалісеної ділянки.

На території Полтавської області за результатами моніторингу супутникових знімків та співставлення їх із картографічними матеріалами лісовпорядкування ідентифіковано 25 тис. 531 земельну ділянку загальною площею 162 тис. 325 га, які можуть бути віднесені до самозаліснених.

У грудні 2023 року Північно-Східне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства направило на адреси 60 територіальних громад Полтавщини 119 подань.

Станом на квітень 2024 року територіальними громадами області прийнято позитивні рішення про віднесення до самозаліснених 80 ділянок загальною площею 1 тис. 257 га.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 448