Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Продавали зброю та психотропні речовини – у Полтаві викрили трьох місцевих жителів (ФОТО)

У Полтаві правоохоронці викрили 3 місцевих жителів за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень проти громадської безпеки та у сфері обігу психотропних речовин.

Особам повідомлено про підозру у придбанні, носінні, зберіганні, збуті вогнепальної зброї, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, а також незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин, обіг яких обмежено, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 КК України). 

За даними слідства, чоловіки на території Полтави реалізовували зацікавленим особам психотропні речовини – амфетамін і метамфетамін, а також зброю і вибухові пристрої.

Під час обшуків за місцями проживань полтавців правоохоронці вилучили автомати Калашникова та магазини до них, танковий кулемет, пістолети, набої різного калібру та кулеметну стрічку з набоями, частини механізмів та деталі до автоматичної зброї, ножі, зіп-пакетики з психотропними речовинами тощо.   

Наразі у кримінальному провадженні призначено низку судових експертиз.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застав.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії та оперативний супровід здійснюються ГУНП та УСБУ в Полтавській області.   

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 286